Hoćete li u konačnici dobiti subvenciju ili ne ovisit će o ažurnosti banke u obradi kreditnog zahtjeva, visini tražene subvencije i brzini predaje zahtjeva... Povlašteni stambeni krediti samo najbržima

Hoćete li u konačnici dobiti subvenciju ili ne ovisit će o ažurnosti banke u obradi kreditnog zahtjeva, visini tražene subvencije i brzini predaje zahtjeva za subvencijom APN-u.

Veliki interes za “pola rate kredita”

Podsjetimo, predloženim zakonom omogućuje se građanima da po povoljnijim uvjetima riješe svoje stambeno pitanje, kupnjom prvog stana ili kuće, odnosno kupnjom većeg stana ili kuće (uz uvjet da prvu nekretninu prodaju u roku od dvije godine).

Država će subvencionirati kupnju stana ili kuće odnosno gradnju kuće maksimalne vrijednosti od 100.000 eura, čija cijena s PDV-om ne smije biti viša od 1.500 eura po kvadratnom metru. Cijena može biti i viša, ali se u tom slučaju razlika se neće subvencionirati. Također, rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina.

Popis banaka koje će odobravati kredite APN će objaviti nakon obrade pristiglih ponuda koje su danas trebale biti otvorene, a uskoro će se znati i rok za početak primanja zahtjeva za odobravanje subvencija. U APN-u napominju da u ovom trenutku nije moguće odrediti točan datum, ali očekuju da će to biti početkom rujna.

Ako želite subvenciju, zahtjev za kreditom trebate što prije predati jednoj od odabranih banaka, koja će vaš zahtjev nakon provjere u roku od osam dana proslijediti APN-u na odobravanje.

Kako doznajemo iz bankarskih krugova, interes za ove kredite je iznimno velik pa se može očekivati znatno veća potražnja za subvencioniranim kreditima od raspoloživih subvencija. Naime, država je za ovu godinu osigurala 17,5 milijuna kuna što pokriva od 1.000 do 1.500 subvencioniranih kredita.

Nema komentara

Budite prvi koji će ostaviti komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *